Första sidan

 

My

 

I mitten av december 2010 åkte min sambo och jag till den lokala båthandlaren. Vi tänkte titta på en snipa, jag tror det var en Joda Tur 24. Vi såg den först på internet och tänkte att det kunde vara trevligt med en snipa till sommaren. Nu kom detta inte så plötsligt, under en längre tid hade vi funderat och tittat på halvplanande och planande båtar, och snipor av olika slag. Väl framme i butiken berättar säljaren att snipan inte var i butiken över vintern. Istället tittade vi in i en annan snipa, en Saga 27:a - My - och vi var sålda direkt. Vi ville förstås åka hem och fundera lite först. Vi har båda varit inne i Saga 27:or förut och gillat både utseende och utrymmen. När vi tänkt färdigt bestämde vi att det skulle bli affär. Annandag jul 2010 skakade vi tass med försäljaren. Vi var ägare till en Saga 27:a!!

Nu har vi åkt några turer med henne och är mer än nöjda. Det blir oftast min sambo och jag som går ut med båten. Så det finns utrymme så det räcker. Gissar att det är lagom att färdas 4 kanske 5 vuxna personer i båten. Vi har tidigare seglat med Tethys och gillat det, men nu tuffar vi fram med My. Den rullar en del i sidsjö, och jag får ratta en hel del när vågorna kommer snett akterifrån. Men så är det med båtar som inte går jättefort, inget unikt för just My. Men, jag slipper stå ensam mitt i det kalla, blåsiga, regniga vädret. Som var fallet med segelbåten. Alla söker sig till skydd vid dåligt väder. Ner i ruffen till kojerna eller in under/bakom sprayhood - alla utom rorsman - JAG.  Där i skydd, glor de på mig som bara blir blötare och kallare. Ja, nu tar jag nog i lite. Oftast har det varit bra väder när vi varit ute på sjön.


2016 (efter säsongen) såldes My och har lämnat plats för en husbil. Den ska vi åka runt i Svedala med, sedan provar vi Europa. Om allt går planenligt.

Sista upptagningen av My! 

 

 

 

2018-04-08   ©michaellindholm.se